De garage van de test-wereld 'DM-Mapping', met links de schaduw van een auto

RoboCup Rescue 2007

30 juni: aankomst

Qua reis ging het redelijk voorspoedig. De organisatie in Atlanta is echter minimaal, de drie staf-leden doen samen met een paar studenten al het werk, inclusief sleutels en maaltijdbonnen uitdelen. Ik heb ook nog geen reclamebord met de RoboCup gezien, en bij het verlaten van de inschrijving werden we dan ook aangesproken door een studente die tegenover het hoofdgebouw zat te BBQen: "Ik zie allemaal mensen rondlopen met RoboCup logo's, weten jullie wat RoboCup is?" Afijn, dat klinkt dus niet er veel publiek gaat komen.

Gelukkig wel veel bekenden (o.a. Max en Nikos).

De competitie-velden zijn nog gesloten voor teams (mogen morgen pas om 12h00 naar binnen), maar we hebben de studie van ons studentenhuis veroverd met twee internet aansluitingen.

Eenmaal aangesloten bleek dat in Nederland Bayu keihard had doorgewerkt, en zowel de communicatie van het ComStation naar de robots voor mekaar heeft, waarna hij meteen door is gegaan met het aangeven op de kaart waar zeker geen slachtoffers liggen (de groene ruimte op het figuur rechtsboven).

Tijn heeft ondertussen gezorgd dat meervoudige en false meldingen van slachtoffers minder vaak voorkomen. Op de kaart boven zijn twee kruisjes met een klein tekstballonetje te zien. Dat zijn de slachtoffers.

Updated 30 June 2007