De kaart van de eerste poging, toen we tot halverwege kwamen.

RoboCup Rescue 2007

2 juli: dag 1

Gisteravond was 4 uur op goed bevallen, dus dat hebben we vandaag weer gedaan. Tijn heeft er voor gezorgd dat de beelden in de besturing sneller ververst worden en dat de beelden van de slachtoffers op het controlestation aankomen.

Jammer genoeg moest hij die verbeteringen in de loop van de ochtend weer ongedaan maken, omdat we grote problemen kregen met de communicatie. Uiteindelijk bleek de boosdoener te zitten in de nieuwe grens op het vermogen waarop nog gecommuniceerd kan worden die de jury had ingesteld. Daar kwamen we gelukkig vlak voor de competitierun achter, dus Tijn kon met een werkend systeem de competitie in.

De opgave van vandaag bleek een race door een lange gang. Op verschillende plekken waren er versmallingen en moeilijke bochten. De doelstelling was zo dicht mogelijk bij het eind van de gang te komen. De rit van Tijn ging erg voorspoedig tot plotseling halverwege geen contact meer met de robots kon worden gemaakt. In eerste instantie dachten dat we aan de grens van de communicatie aanzaten, maar al snel bleek dat de server oververhit was geraakt, en er volledig was uitgevallen. De jury stelde ons voor de keus om de huidige kaart in te leveren, of de race te herhalen. Gelukkig kozen we voor het laatste, anders was het Italiaanse team SPQR ons voorbij gestreefd. In de tweede poging kwamen we ongeveer tot 2/3 van de gang, en hebben 105 meter in 20 minuten gereden.

Updated 3 July 2007