De organisatiestructuur van de RoboCup. Nederland is centraal in dit plaatje, NL is te vinden middenonder op de groene rechthoek die de Nationale Committees respresenteerd.

RoboCup Rescue 2007

3 juli: dag 2

Dinsdag Vandaag hadden we er veel zin in. Vandaag stond de Mapping-test op ons te wachten, en uit de schets die we van te voren gezien hadden wisten we dat die veel leek op de kaart waar we de afgelopen maanden voornamelijk op geoefend hadden (zie bijvoorbeeld het resultaat op July 1).

Er was nog een klein wolkje aan de lucht, sinds gisteravond gaf de interface plotseling geen beelden meer van de metingen op het scherm. Dit was zo bij Tijn en Arnoud's computer, maar niet bij Bayu. In principe draaien we alledrie dezelfde code, dus het leek erop dat we alleen maar even ervoor hoefden te zorgen dat we alle drie echt dezelfde code zouden krijgen. Helaas, dat bleek niet zo zijn. Gelukkig verdween dit fenomeen net zo plotseling als het verschenen was vlak voor onze beurt. Gisteren ging het voorbereiden voor de wedstrijd nog een beetje onwennig, nu verliep alles gestroomlijnd. We hadden ruim genoeg tijd om alles te testen. We hadden goede controle over de robots, en kregen de metingen netjes binnen en die werden ook ouderwets op scherm getoond. Kortom, we waren er klaar voor.

Helaas, kwam het probleem precies tijdens de competitie weer terug. Gelukkig hielp een herstart van de gebruikersinterface dit keer wel, en verscheen er een kaart op het scherm. Tijn draaide één keer rond om een goed beeld van de kamer te krijgen, en dit was het laatste commando dat hij naar de robots kon krijgen. De robots bleven ronddraaien onderwijl voortdurend metingen naar het scherm schrijvend. Kortom, we hadden wel een kaart, maar hij is voor ons doen niet groot en door al dat gedraai ook niet scherp. Gelukkig hadden we wel twee slachtoffers ontdekt, dus we hebben de test van vandaag op zich ruim gehaald. We weten alleen dat we veel beter kunnen, en het is de uitdaging om dat de komende tijd te laten zien.

's Middags was er nog de grote vergadering met vertegenwoordigers van alle landen die meedoen aan de RoboCup. Daar werd benadrukt dat we als landgenoten goed moeten samenwerken en gezamelijk de RoboCup moeten vertegenwoordigen, want de RoboCup gemeenschap zijn de deelnemers zelf. Het is een geweldig idee, maar we moeten het wel uitdragen en verdedigen. Het leukste van de vergadering was de discussie die ontstond toen een ingewikkelde stemmingsproceduren zowel in woorden als in een formule werd gepresenteerd. Voordat men het wist was men plenair aan het discussieren over de correctheid van de formule.

Updated 4 July 2007