Onze studeerkamer in het studentenhuis, met Tijn achter het toetsenbord.

RoboCup Rescue 2007

1 juli: installeren

Gisteravond vroeg naar bed gegaan (uurtje of 11 uur), zodat we weer vroeg aan de slag kunnen (uurtje of 6). Dat werd uiteindelijk nog wat vroeger, omdat het alarm van het gebouw tegenover ons om 4 uur af ging. Op zich wel gezellig, want dat is hetzelfde tijdstip als waarop Bayu aan het werk is Nederland.

Tijn heeft vanochtend hard gewerkt aan een VictimReport aan te kunnen maken. In dit rapport komt de uiteindelijke beslissing te staan wat de beste schatting van de positie van een slachtoffer is en het plaatje waarbij veel van het slachtoffer te zien is. Zijn beeldbewerkingsroutine geeft aan hoeveel procent van het plaatje gevuld is met een slachtoffer, dus het plaatje met het hoogste percentage gaat nu naar de jury. Andere teams moeten handmatig een 'foto' maken.

Tegelijkertijd had Bayu het tekenen verbeterd, zodat er nu een laag volledig volgens de richtlijnen van de jury zijn. Die laag apart kan worden opgeslagen, terwijl aanvullende informatie in aanvullende plaatjes kunnen worden weggeschreven. Met behulp van een georeferencing tool, zoals die gebruikt worden door de jury, kunnen die plaatjes gemakkelijk over elkaar gelegd worden.

Ondertussen ben ik op zoek gegaan naar een winkel in Atlanta. Dat was nog heel karwij, en ook het vinden van alle benodigdheden in een vreemde supermarkt was een belevenis. Na twee uur kon ik een uitgehongerde Tijn eindelijk van zijn cornflakes voorzien.

Na het late ontbijt was het tijd om naar de competitie te gaan. We waren al twee keer bij het gebouw weggestuurd, omdat alleen de organisatoren er voor 12en mochten zijn. De tweede keer had ik bijna een diskwalificatie te pakken. Klokslag twaalf liepen we naar binnen, en waren daarmee de eerste. Uiteindelijk zijn er acht teams gekomen.

Bayu had een gebruiksaanwijzing geschreven van de nieuwe procedure voor het opstarten van robots. Om te voldoen aan de spelregels moeten er twee agents per robot zijn, een aan boord van de robot en een aan boord van de user-interface. Deze agents moeten elkaar zo goed mogelijk op de hoogte houden via een gesimuleerde draadloze verbinding (die de jury naar gerieven aan / uit kan zetten).

Deze nieuwe procedure zijn we die middag uitgebreid wezen testen. Om vijf uur waren alle teams binnen en kon de opdracht voor de volgende dag bekend worden gemaakt. Morgen moeten we in een virtueel gebouw van de ene zaal naar de andere komen, een pad van ongeveer honderd meter. Dat moet gaan lukken.

Updated 1 July 2007