Geekcam

Als opdracht voor de laatste week van dit project hebben we ervoor gekozen om de robot bestuurbaar te maken vanuit een webbrowser.

Daarnaast wilden we ook dat we konden zien waar we mee bezig waren, dus hebben we een webcam in de robot geplaatst zodat je kon rondkijken.

In het project zijn verschillende programmeertalen gebruikt. Natuurlijk HTML voor de webpaginaweergave. Daarnaast JavaScript voor de communicatie tussen de webbrowser en de server. Vervolgens is de server in PHP geschreven. De server geeft vervolgens aan hoe de robot moet komen te staan. Vervolgens geeft de server door aan de robotcontroller dat er bewogen moet worden. De controller geeft de beweging door aan de robot, die hem vervolgens uitvoert.

Dit lijken wel erg veel technieken om de robot te besturen, en dat is op zich ook waar. Maar het is eignelijk nog erger: de webcam kregen we niet aan de praat onder linux, dus moesten we voor de webcam een aparte windows-laptop neerzetten. De laptop schrijft iedere seconde een nieuw plaatje naar een publiekelijk toegangkelijke webserver. Van daar af kan de webpagina de webcam vervolgens weergeven.