wie en wat?
ZSB
wat doen wij?
hoe pakken wij het aan?
materialen en methode
labjournaal
waarnemingen
resultaat
broncode
hoe pakken wij het aan?

B a s i s   v a n u i t   d e   o b j e c t   p r o g r a m m e e r o m g e v i n g :
We gaan met deze opdracht uit de richting van het pad-plannen en richten ons volledig op de kinematische aspecten van de robotica in de ruimtelijke wereld. We bundelen daartoe onze krachten tot het gebruik van Java (TM) als object geörienteerde programeertaal.
Java is een krachtige (bijna) open source taal die als basis heeft gediend voor veel huidige programmeertalen, en zelf zijn eigen evolutie heeft doorgemaakt. De voornaamste redenen voor het gebruik van Java voor deze opdracht ligt hem in het feit dat het eerder binnen de cursus ZSB werd gebruikt, en we hierin uitvoerig praktische en theoretische lessen kregen binnen het tweede semester.

Het ontwerp van een robot, en de structuur van zijn kinematische transposities van gewricht tot gewricht, vraagt impliciet om een object geörienteerde structuur.

We programmeren een 3D omgeving, en/of maken zo mogelijk deels gebruik van bestaande software ter ondersteuning. We leggen ons niet direct toe op de interface, maar op het zover mogelijk voltooien van een functioneel pakket dat een gebruiker in staat stelt een willekeurige DH-conventie in te voeren, en te bestuderen.

Dit zal een iteratief proces zijn van vooral veel debuggen en herzien van doelstellingen.